"ומה שפתר לי זה לא פתר לי זה" : קריאה במסכת החלומות שבתלמוד הבבלי

מחבר/ת: ויס, חיים
"ומה שפתר לי זה לא פתר לי זה" : קריאה במסכת החלומות שבתלמוד הבבלי "ומה שפתר לי זה לא פתר לי זה" : קריאה במסכת החלומות שבתלמוד הבבלי

תקציר:
ספרו של חיים וייס מציע לנו, בדיונו המרתק, שחלומות – לא שווא ידברו. להפך, חלומות מעולם קדום לנו ופירושם יכולים להאיר הוויה שלמה של יצירה ספרותית, אמונה דתית ואמונות עממיות, אורח חיים ומנהגים. בגישתו המשלבת מחקר ספרותי ועיון פולקלוריסטי מנתח המחבר את "מסכת החלומות" שבתלמוד הבבלי במסכת ברכות. דפי תלמוד אלה עוסקים בחלומות ובחלימה והם המסד והמקור לרוב ספרי החלומות היהודיים מאז ועד היום. נקודות המבט המגוונות של דיונו משלימות זו את זו ויוצרות יחד תמונה מרהיבה של אמנות פשר החלומות של יהודים שחיו בשלהי העת העתיקה בבבל ובארץ ישראל. המחבר מציג את האופן בו משתלב עיסוקם של חז"ל בפשר חלומות באחד ממפעליהם התרבותיים המרכזיים, הוא העיסוק השיטתי בפרשנות הטקסט המקראי. בספר מתבררים קווי הדמיון בין פשר החלומות ובין פירוש המקרא, עם הבלטת הייחוד של כל אחת מדרכי השיח הללו. כך מתבהרת הסמכות התרבותית הרבה שיש לפשר החלומות במסגרת הממסד הטקסטואלי של חז"ל על מרחביו. לצד הניתוח הזה, נידון בספר בהרחבה היבט של פשר החלומות על פי חז"ל שמקרבו אל הטקסטים המרכזיים על פשר החלומות בעולם שלהי העת העתיקה, שבו חיו חכמינו, כגון ה"אונירוקריטיקה" של ארטמידורוס מדלדיס, שהוא המקור לרוב ספרות פשר החלומות העממית באירופה ‬ Summary, Etc. ‫ של ימי הביניים וראשית העת החדשה, עד ימינו אלה, בדומה למעמדה של "מסכת החלומות" של התלמוד הבבלי בתרבות היהודית לתקופותיה.

 
כמות הזמנות לכותר: 0
יש להעריך כי מספר ימי ההמתנה המשוער יהיה כמות ההזמנות כפול מספר ימי השאלה עבור כל עותק.
 

עותקים

מספרמיקום מס' מיון סימן מדף כרך
504748קומפקטוס ‭296.8‬ ויס

הוספה לעגלה מה זה

מחברמחבר/ת: ויס, חיים
שם כותר"ומה שפתר לי זה לא פתר לי זה" : קריאה במסכת החלומות שבתלמוד הבבלי
מס' מיון296.8
סימן מדףויס
משפט‏ ‏אחריותחיים וייס
מדיהספרים
סוגספר עיון
ז'אנרעיון
קהל יעדמבוגרים
עמודים318 ע'
גובה22 ס"מ
מו''ל/יםדביר
זמן הוצאה2011
מקום הוצאהאור יהודה
מסת''ב979-965-747-05-8
מה''ד11-1454
שפהעברית
סדרהמסה קריטית
תאריך קיטלוג18/9/2018
תארניםחלומות ; פולקלור יהודי ; פרשנות ; תלמוד בבלי. ברכות ;
הערותבתחתית השער: הקשרים, המכון לחקר הספרות והתרבות היהודית הישראלית, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב. ביבליוגרפיה: ע' 300-271. כולל מפתחות.
 

לשימושים נוספים

תצוגת הדפסה

חזרה לדף קודם

תפריט נגישות